aktualnosci

Sofitel Warsaw Victoria partnerem gali CCIFP „Solidarni z Ukrainą” 

Sofitel Warsaw Victoria partnerem gali CCIFP „Solidarni z Ukrainą” 

Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna edycja wydarzenia ma charakter charytatywny i odbywa się pod hasłem „Solidarni z Ukrainą. Uroczysta gala odbędzie się 27 maja, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za ekskluzywne menu łączące nowoczesność z tradycją kulinarną odpowiada Szef Kuchni Paweł Kałuski.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest  organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.

Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej  sali balowiej Sofitel Warsaw Victoria.

W tym roku gala będzie okazją, aby w jeszcze większym stopniu zaangażować społeczność frankofońską we wsparcie dla Ukrainy i jej obywateli. Wszystko dzięki aukcji unikatowych przedmiotów, przekazanych organizatorom przez wyjątkowych ludzi świata sportu, francuskiej kuchni, artystów i firmy, które będzie można wylicytować w trakcie wieczoru.Całkowity dochód z aukcji zostanie przeznaczony na zakup karetek pogotowia dla Ukrainy, a także na pomoc ukraińskim uchodźcom realizowaną przez Polską Akcję Humanitarną.

Wieczór uświetni menu wykreowane przez znakomitego Szefa Kuchni– Pawła Kałuskiego. Przygotuje dla gości dania w nowoczesnym wydaniu, stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę. Wśród potraw zaplanowanych na tę specjalną okoliczność znajują się m.in. millefeuille z marynowanymi szparagami oraz comber jagnięcy z purée pietruszkowym, wanilią i kruszonką prowansalską. Uroczystą kolację wzbogacą wyborne wina wyselekcjonowane przez uznanego sommeliera.

Szef Kuchni Paweł Kałuski

Sofitel Warsaw Victoria partnerem gali CCIFP „Solidarni z Ukrainą” 

Sofitel Warsaw Victoria partnerem gali CCIFP „Solidarni z Ukrainą” 

Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna edycja wydarzenia ma charakter charytatywny i odbywa się pod hasłem „Solidarni z Ukrainą. Uroczysta gala odbędzie się 27 maja, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za ekskluzywne menu łączące nowoczesność z tradycją kulinarną odpowiada Szef Kuchni Paweł Kałuski.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest  organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.

Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej  sali balowiej Sofitel Warsaw Victoria.

W tym roku gala będzie okazją, aby w jeszcze większym stopniu zaangażować społeczność frankofońską we wsparcie dla Ukrainy i jej obywateli. Wszystko dzięki aukcji unikatowych przedmiotów, przekazanych organizatorom przez wyjątkowych ludzi świata sportu, francuskiej kuchni, artystów i firmy, które będzie można wylicytować w trakcie wieczoru.Całkowity dochód z aukcji zostanie przeznaczony na zakup karetek pogotowia dla Ukrainy, a także na pomoc ukraińskim uchodźcom realizowaną przez Polską Akcję Humanitarną.

Wieczór uświetni menu wykreowane przez znakomitego Szefa Kuchni– Pawła Kałuskiego. Przygotuje dla gości dania w nowoczesnym wydaniu, stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę. Wśród potraw zaplanowanych na tę specjalną okoliczność znajują się m.in. millefeuille z marynowanymi szparagami oraz comber jagnięcy z purée pietruszkowym, wanilią i kruszonką prowansalską. Uroczystą kolację wzbogacą wyborne wina wyselekcjonowane przez uznanego sommeliera.

Szef Kuchni Paweł Kałuski

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Jak z historycznego budynku zrobić benchmark hotelowy? Tak jak robi to gdańska Montownia

„Wbiegnij na Varso Tower” i zdobądź dach stolicy z NYX Hotel Warsaw!

Hotel Eco Active Resort Pieniny dołączył do grupy Polskie Hotele Niezależne

#RezerwujSprytnie ogólnopolska kampania edukacyjna o korzyściach direct booking

Nowy standard DVB-T2, a Twój hotel – sprawdź, co się zmieni

Konferencja Kobieta Hotelarz 2024. Spotkajmy się 8 marca w Ostródzie!