aktualnosci

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Ecolab i Green Key rozwijają partnerstwo, aby promować stosowanie zrównoważonych rozwiązań w hotelach i restauracjach w całej Europie. Poprzez autorskie programy i usługi Ecolab będzie wspierał wysiłki branży turystycznej na rzecz wdrożenia najwyższych standardów ekologicznych i pomagał obiektom otrzymać lub zachować certyfikację Green Key.

Według badania przeprowadzonego na zlecenie Komisji Europejskiej, 82% Europejczyków​​​​​​​jest gotowych na zmianę przynajmniej niektórych ze swoich nawyków dotyczących podróży i turystyki na bardziej zrównoważone. Ważnym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o wyborze obiektu stał się więc wpływ działalności przedsiębiorstwa na środowisko naturalne. To wystarczające powody, dla których Green Key i Ecolab postanowiły rozwijać rozpoczęte w grudniu 2019 partnerstwo, mające na celu promocję zrównoważonego rozwoju w branży turystycznej.

– Cieszymy się, że po raz kolejny możemy podpisać umowę partnerską z Ecolab. Pomoże nam to zwiększyć świadomość na temat certyfikatów Green Key oraz zrównoważonego rozwoju w branży hotelarskiej i turystycznej oraz daje nam możliwość dalszej pracy na rzecz bardziej zrównoważonej przyszłości – mówi Finn Bolding Thomsen, International Director, Green Key.

Poprzez innowacyjne technologie, produkty i usługi, pozwalające na redukcję zużycia wody oraz energii, jak również śladu węglowego, Ecolab dąży do poprawy wyników biznesowych swoich partnerów przy jednoczesnej ochronie kluczowych zasobów naturalnych, a także ograniczeniu negatywnego wpływu działalności na środowisko. Partnerstwo Green Key z Ecolab ma pomóc hotelom, restauracjom i innym obiektom turystycznym w osiągnięciu celów zrównoważonego rozwoju oraz uzyskaniu certyfikatu Green Key.

– Jestem podekscytowany rozwojem współpracy z Green Key, ponieważ mamy tę samą wizję dotyczącą znaczenia zmniejszenia całkowitego wpływu hoteli i restauracji na środowisko. Ecolab może zrobić wiele w tej kwestii, aby im pomóc – komentuje Philippe Meunier, Senior Marketing Sustainability Manager Institutional Europe, Ecolab.

Międzynarodowy Program Green Key to system certyfikacji obiektów turystycznych. Otrzymują je obiekty, które spełniają rygorystyczne kryteria określone przez Fundację Edukacji Ekologicznej (FEE). Dotyczą one takich obszarów jak: odpowiedzialność za środowisko naturalne, współpraca z lokalną społecznością czy podnoszenie świadomości ekologicznej gości i personelu. Certyfikaty Green Key przyznawane są hotelom, hostelom, małym ośrodkom noclegowym, polom kempingowym, ośrodkom letniskowym, centrom konferencyjnym, restauracjom i atrakcjom turystycznym.

 – W Ecolab chronimy to, co jest najważniejsze – zdrowie planety i zdrowie ludzi. Dzięki współpracy z Green Key możemy pomóc branży hotelarskiej w osiągnięciu najwyższych standardów zrównoważonego rozwoju – podsumowuje Soraya Hlila, Senior Vice President and General Manager Institutional Europe, Ecolab.

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Ecolab i Green Key wspierają hotele i restauracje w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju

Ecolab i Green Key rozwijają partnerstwo, aby promować stosowanie zrównoważonych rozwiązań w hotelach i restauracjach w całej Europie. Poprzez autorskie programy i usługi Ecolab będzie wspierał wysiłki branży turystycznej na rzecz wdrożenia najwyższych standardów ekologicznych i pomagał obiektom otrzymać lub zachować certyfikację Green Key.

Według badania przeprowadzonego na zlecenie Komisji Europejskiej, 82% Europejczyków​​​​​​​jest gotowych na zmianę przynajmniej niektórych ze swoich nawyków dotyczących podróży i turystyki na bardziej zrównoważone. Ważnym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o wyborze obiektu stał się więc wpływ działalności przedsiębiorstwa na środowisko naturalne. To wystarczające powody, dla których Green Key i Ecolab postanowiły rozwijać rozpoczęte w grudniu 2019 partnerstwo, mające na celu promocję zrównoważonego rozwoju w branży turystycznej.

– Cieszymy się, że po raz kolejny możemy podpisać umowę partnerską z Ecolab. Pomoże nam to zwiększyć świadomość na temat certyfikatów Green Key oraz zrównoważonego rozwoju w branży hotelarskiej i turystycznej oraz daje nam możliwość dalszej pracy na rzecz bardziej zrównoważonej przyszłości – mówi Finn Bolding Thomsen, International Director, Green Key.

Poprzez innowacyjne technologie, produkty i usługi, pozwalające na redukcję zużycia wody oraz energii, jak również śladu węglowego, Ecolab dąży do poprawy wyników biznesowych swoich partnerów przy jednoczesnej ochronie kluczowych zasobów naturalnych, a także ograniczeniu negatywnego wpływu działalności na środowisko. Partnerstwo Green Key z Ecolab ma pomóc hotelom, restauracjom i innym obiektom turystycznym w osiągnięciu celów zrównoważonego rozwoju oraz uzyskaniu certyfikatu Green Key.

– Jestem podekscytowany rozwojem współpracy z Green Key, ponieważ mamy tę samą wizję dotyczącą znaczenia zmniejszenia całkowitego wpływu hoteli i restauracji na środowisko. Ecolab może zrobić wiele w tej kwestii, aby im pomóc – komentuje Philippe Meunier, Senior Marketing Sustainability Manager Institutional Europe, Ecolab.

Międzynarodowy Program Green Key to system certyfikacji obiektów turystycznych. Otrzymują je obiekty, które spełniają rygorystyczne kryteria określone przez Fundację Edukacji Ekologicznej (FEE). Dotyczą one takich obszarów jak: odpowiedzialność za środowisko naturalne, współpraca z lokalną społecznością czy podnoszenie świadomości ekologicznej gości i personelu. Certyfikaty Green Key przyznawane są hotelom, hostelom, małym ośrodkom noclegowym, polom kempingowym, ośrodkom letniskowym, centrom konferencyjnym, restauracjom i atrakcjom turystycznym.

 – W Ecolab chronimy to, co jest najważniejsze – zdrowie planety i zdrowie ludzi. Dzięki współpracy z Green Key możemy pomóc branży hotelarskiej w osiągnięciu najwyższych standardów zrównoważonego rozwoju – podsumowuje Soraya Hlila, Senior Vice President and General Manager Institutional Europe, Ecolab.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Profitroom z tytułem Company to Watch w konkursie Deloitte Technology Fast 50 CE 2023

Ether – spektakularny bar na dachu NYX Hotel Warsaw już otwarty

Anna Chwałko dyrektor regionalną IGHP na Śląsku

Grand Opening pięciogwiazdkowego Hotelu Saskiego w Krakowie w stylu Belle Epoque

Polskie Hotele Niezależne współorganizatorem Olimpiady Umiejętności Hotelarskich 2023/2024

Wieprzowina bez tajemnic, czyli jak ją wybrać, przechować i przygotować?