aktualnosci

Przyszli hotelarze i kucharze odwiedzili DoubleTree by Hilton Łódź

Przyszli hotelarze i kucharze odwiedzili DoubleTree by Hilton Łódź

W listopadzie w DoubleTree by Hilton Łódź odbył się Dzień Kariery – warsztaty dla uczniów ze szkół hotelarskich i gastronomicznych z regionu łódzkiego. Ponad setka młodych adeptów hotelarstwa i sztuki kulinarnej poznawała tajniki pracy w hotelu. Uczniowie gotowali wspólnie z szefem kuchni, nakrywali do stołu pod okiem doświadczonych kelnerów, uczyli się, jak sprzątać pokoje w obiekcie o kategorii 4*, a nawet jak wygląda przygotowanie oferty na organizację imprezy biznesowej.

Dzięki uprzejmości Telewizji TOYA mamy przyjemność zaprezentować krótki film z Dnia Kariery: https://fb.watch/q0LHogHksQ/

Uczniowie zostali podzieleni na grupy, które po kolei odwiedzały poszczególne działy hotelu, słuchając opowieści i mierząc się z różnorodnymi zadaniami przygotowanymi przez hotelarzy.

Kierownik recepcji pokazywał, jak wygląda proces zameldowania, wymeldowania i rozliczenia pobytu gościa, a Kierownik ds. Przychodu i Rezerwacji dzielił się tajnikami funkcjonowania systemu rezerwacji. W dziale obsługi konferencji i bankietów uczniowie uczyli się jak prawidłowo nakryć stół w zależności od charakteru wydarzenia oraz jak serwować potrawy i napoje.

Na warsztatach w dziale utrzymania czystości okazało się, że posłanie hotelowego łóżka nie jest wcale łatwym zadaniem. W dziale sprzedaży i marketingu przyszli hotelarze podpatrywali, jak wygląda proces pozyskiwania klientów korporacyjnych i odpowiadania na potrzeby firm i agencji zainteresowanych organizacją imprez. Zobaczyli także w jaki sposób kreujemy oferty na duże wydarzenia oraz na czym polega praca w marketingu hotelowym. Dzień Kariery hotel zorganizował już po raz trzeci.

Uczniowie kierunków gastronomicznych, pod okiem doświadczonych kucharzy, uczyli się organizacji pracy w zespole, poznawali urządzenia i produkty używane w hotelowej kuchni, a także przygotowali posiłki dla wszystkich uczestników wydarzenia. Szef kuchni restauracji Four Colors – Jakub Jakubowski – czuwał nad całym procesem, aby spełnione zostały najwyższe standardy.

– Chcemy im też pokazać, jak się u nas pracuje, co się u nas robi. Dlaczego warto z nami pracować, dlaczego DoubleTree by Hilton może być jednym z ich potencjalnych pracodawców w przyszłości – mówi Dominik Chrapek, Dyrektor Generalny DoubleTree by Hilton Łódź.

To również ważny aspekt wydarzenia, ponieważ wielu uczestników w przyszłości może odbyć w hotelu praktyki zawodowe i znaleźć swoje pierwsze zatrudnienie w branży. Najaktywniejsi uczestnicy warsztatów otrzymali nagrody, a całość wydarzenia zwieńczył wspólny lunch nauczycieli, uczniów i pracowników hotelu. W bieżącym roku planowana jest kolejna edycja wydarzenia.

Źródło: DoubleTree by Hilton Łódź

Przyszli hotelarze i kucharze odwiedzili DoubleTree by Hilton Łódź

Przyszli hotelarze i kucharze odwiedzili DoubleTree by Hilton Łódź

W listopadzie w DoubleTree by Hilton Łódź odbył się Dzień Kariery – warsztaty dla uczniów ze szkół hotelarskich i gastronomicznych z regionu łódzkiego. Ponad setka młodych adeptów hotelarstwa i sztuki kulinarnej poznawała tajniki pracy w hotelu. Uczniowie gotowali wspólnie z szefem kuchni, nakrywali do stołu pod okiem doświadczonych kelnerów, uczyli się, jak sprzątać pokoje w obiekcie o kategorii 4*, a nawet jak wygląda przygotowanie oferty na organizację imprezy biznesowej.

Dzięki uprzejmości Telewizji TOYA mamy przyjemność zaprezentować krótki film z Dnia Kariery: https://fb.watch/q0LHogHksQ/

Uczniowie zostali podzieleni na grupy, które po kolei odwiedzały poszczególne działy hotelu, słuchając opowieści i mierząc się z różnorodnymi zadaniami przygotowanymi przez hotelarzy.

Kierownik recepcji pokazywał, jak wygląda proces zameldowania, wymeldowania i rozliczenia pobytu gościa, a Kierownik ds. Przychodu i Rezerwacji dzielił się tajnikami funkcjonowania systemu rezerwacji. W dziale obsługi konferencji i bankietów uczniowie uczyli się jak prawidłowo nakryć stół w zależności od charakteru wydarzenia oraz jak serwować potrawy i napoje.

Na warsztatach w dziale utrzymania czystości okazało się, że posłanie hotelowego łóżka nie jest wcale łatwym zadaniem. W dziale sprzedaży i marketingu przyszli hotelarze podpatrywali, jak wygląda proces pozyskiwania klientów korporacyjnych i odpowiadania na potrzeby firm i agencji zainteresowanych organizacją imprez. Zobaczyli także w jaki sposób kreujemy oferty na duże wydarzenia oraz na czym polega praca w marketingu hotelowym. Dzień Kariery hotel zorganizował już po raz trzeci.

Uczniowie kierunków gastronomicznych, pod okiem doświadczonych kucharzy, uczyli się organizacji pracy w zespole, poznawali urządzenia i produkty używane w hotelowej kuchni, a także przygotowali posiłki dla wszystkich uczestników wydarzenia. Szef kuchni restauracji Four Colors – Jakub Jakubowski – czuwał nad całym procesem, aby spełnione zostały najwyższe standardy.

– Chcemy im też pokazać, jak się u nas pracuje, co się u nas robi. Dlaczego warto z nami pracować, dlaczego DoubleTree by Hilton może być jednym z ich potencjalnych pracodawców w przyszłości – mówi Dominik Chrapek, Dyrektor Generalny DoubleTree by Hilton Łódź.

To również ważny aspekt wydarzenia, ponieważ wielu uczestników w przyszłości może odbyć w hotelu praktyki zawodowe i znaleźć swoje pierwsze zatrudnienie w branży. Najaktywniejsi uczestnicy warsztatów otrzymali nagrody, a całość wydarzenia zwieńczył wspólny lunch nauczycieli, uczniów i pracowników hotelu. W bieżącym roku planowana jest kolejna edycja wydarzenia.

Źródło: DoubleTree by Hilton Łódź

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Hotel Gromada gra z WOŚP 2024

Otwarcie pierwszego hotelu Mercure w Albanii

tAPP Gastro – nowy system POS dla gastronomii. W chmurze!

Władysław Grochowski i Grupa Arche apelują o pomoc uchodźcom

CKF_13 Centrum Konferencyjne Fabryczna

Mercure Kraków Stare Miasto zaskakuje pomysłem na wspólne odkrywanie tego co lokalne, ale i… nieznane