aktualnosci

SMAKKi GASTROTARGI – merytoryczne spotkania gastrobiznesu

SMAKKi GASTROTARGI – merytoryczne spotkania gastrobiznesu

Branża HoReCa w marcu spotka się na GASTROTARGACH SMAKKi. Myślą przewodnią tego wydarzenia jest hasło #gastronomiawspólnasprawa, a SMAKKi GASTROTARGI, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2023 roku w EXPOXXI w Warszawie to nie tylko przestrzeń wystawiennicza. To również miejsce spotkań ekspertów i praktyków, którzy będą się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem.

Program merytoryczny GASTROTARGÓW SMAKKi jest ich mocną stroną i tym co je wyróżnia spośród innych wydarzeń branżowych. Do współtworzenia programu organizatorzy zaprosili ekspertów  i dzięki temu powstało wydarzenie, które do świata gastronomi wniesie również solidną dawkę wiedzy. Przez trzy dni targów odwiedzający będą mogli wziąć udział w konferencjach, które wspólnie tworzą blok o nazwie SMAKKi MERYTORYCZNIE. Tematy spotkań zostały tak dobrane, aby uczestnicy uzyskali odpowiedzi na pytania związane z funkcjonowaniem w wymagającym dla branży czasie.

I tak pierwszego dnia targów odbędzie się konferencja GASTROBIZNES W PRAKTYCE, którą poprowadzi Paweł Gruba. Wśród prelegentów pojawią się m.in. radcy prawni z Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska oraz Kancelarii Radcy Prawnego Piotr Jankowski, którzy omówią aspekty formalne i prawne działalności gastronomicznej oraz obowiązki i prawa przedsiębiorcy, pracodawcy i pracownika. Kwestie związane z pracownikami, a w szczególności te dotyczące ich roli w budowaniu konkurencyjności firmy poruszane będą również w trackie rozmów z zaproszonymi restauratorami i liderami przedsiębiorczości. Na scenie pojawią się między innymi Marcin i Dorota Krysińscy, właściciele  sieci wegański restauracji Mihiderka oraz Agnieszka Kazuś-Musiał CEO w DBL Wynajem Odzieży Roboczej Sp. z o.o, uznana liderka biznesu. Ten dzień to również rozmowy na temat kosztów prowadzenia działalności i jej finansowania. Uczestnicy konferencji dowiedzą się jak zarządzać kosztami w gastronomii, o czym mówić będą trenerzy z Vision for Business (V4B). Natomiast zaproszeni prelegenci z banku PKO BP S.A. i eksperci ds. funduszy unijnych przedstawią uczestnikom sposoby pozyskiwania środków na  finansowanie swojej działalności.

Drugi dzień SMAKKów MERYTORYCZNIE to debata Catering Dietetyczny od A do Z,  którą poprowadzi Marcin Dyrda, a która poświęcona jest tematyce funkcjonowania na Polskim rynku Cateringów Dietetycznych. Panel został podzielony na trzy części, a uczestnicy debaty to znani eksperci z branży. Podczas debaty goście rozmawiać będą o planowaniu inwestycji gastronomicznej;  specyfice działania tego biznesu, aspektach jakie należy brać pod uwagę, aby nie popełnić błędów oraz o utrzymaniu konkurencyjności w czasach kryzysu i budowania wizerunku marki.

Trzy dni merytorycznych rozmów zamkną spotkania z gośćmi zaproszonymi przez Annę Dębską, która poprowadzi konferencję EdukkuJEMY. Wśród zaproszonych osób są Krzysztof Kaliciński z Blackboard Consulting, który omówi różnicę między spontanicznym podejściem do biznesu, a odpowiednio przygotowaną strategią, pozwalającą przetrwać na rynku. Sporo będzie też o relacjach, tych między restauracją a jej klientami, o czym mówić będzie Patrycja Siwiec współautorka książek „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” i „Gościnność od kuchni”. Natomiast o relacjach z pracownikami, współpracy z pośrednikami, funkcjonowaniu w strefie wirtualnych restauracji uczestnicy dowiedzieć się będą mogli od Macieja Szczykutowicza właściciela restauracji Boston Port. Będzie również sporo informacji na temat marketingu, budowania marki i promocji lokalu. Tę tematykę poruszy między innymi znany z Master Chef’a i Dzień Dobry TVN kucharz i tiktoker Szymon Czerwiński. 

SMAKKi MERYTORYCZNIE to nie tylko konferencje. Organizatorzy zaprosili do udziału w targach ekspertów z branży HoReCa, którzy przez trzy dni udzielać będą bezpłatnych konsultacji z zakresu planowania i modernizacji lokalu gastronomicznego, projektowania technologii kuchni, projektowania instalacji, projektowania architektury i wnętrz, odbiorów Sanepidu i pozyskiwania koncesji na sprzedaż alkoholi, dokumentacji HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych , doboru wyposażenia do lokali gastronomicznych. Na GASTROTARGACH SMAKKi będzie również możliwość zweryfikowania projektów technologicznych oraz planów lokali.

SMAKKi GASTROTARGI to wydarzenie, na którym nie może zabraknąć nikogo kto jest związany z branżą HoReCa. Obecność na SMAKKach to dostęp do nowości produktowych i sprzętowych oraz do rzetelnej wiedzy popartej doświadczeniem ekspertów.  

Do zobaczenia w Warszawie w dniach 23-25 marca 2023.

Więcej na stronie internetowej www.smakki.pl

SMAKKi GASTROTARGI – merytoryczne spotkania gastrobiznesu

SMAKKi GASTROTARGI – merytoryczne spotkania gastrobiznesu

Branża HoReCa w marcu spotka się na GASTROTARGACH SMAKKi. Myślą przewodnią tego wydarzenia jest hasło #gastronomiawspólnasprawa, a SMAKKi GASTROTARGI, które odbędą się w dniach 23-25 marca 2023 roku w EXPOXXI w Warszawie to nie tylko przestrzeń wystawiennicza. To również miejsce spotkań ekspertów i praktyków, którzy będą się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem.

Program merytoryczny GASTROTARGÓW SMAKKi jest ich mocną stroną i tym co je wyróżnia spośród innych wydarzeń branżowych. Do współtworzenia programu organizatorzy zaprosili ekspertów  i dzięki temu powstało wydarzenie, które do świata gastronomi wniesie również solidną dawkę wiedzy. Przez trzy dni targów odwiedzający będą mogli wziąć udział w konferencjach, które wspólnie tworzą blok o nazwie SMAKKi MERYTORYCZNIE. Tematy spotkań zostały tak dobrane, aby uczestnicy uzyskali odpowiedzi na pytania związane z funkcjonowaniem w wymagającym dla branży czasie.

I tak pierwszego dnia targów odbędzie się konferencja GASTROBIZNES W PRAKTYCE, którą poprowadzi Paweł Gruba. Wśród prelegentów pojawią się m.in. radcy prawni z Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska oraz Kancelarii Radcy Prawnego Piotr Jankowski, którzy omówią aspekty formalne i prawne działalności gastronomicznej oraz obowiązki i prawa przedsiębiorcy, pracodawcy i pracownika. Kwestie związane z pracownikami, a w szczególności te dotyczące ich roli w budowaniu konkurencyjności firmy poruszane będą również w trackie rozmów z zaproszonymi restauratorami i liderami przedsiębiorczości. Na scenie pojawią się między innymi Marcin i Dorota Krysińscy, właściciele  sieci wegański restauracji Mihiderka oraz Agnieszka Kazuś-Musiał CEO w DBL Wynajem Odzieży Roboczej Sp. z o.o, uznana liderka biznesu. Ten dzień to również rozmowy na temat kosztów prowadzenia działalności i jej finansowania. Uczestnicy konferencji dowiedzą się jak zarządzać kosztami w gastronomii, o czym mówić będą trenerzy z Vision for Business (V4B). Natomiast zaproszeni prelegenci z banku PKO BP S.A. i eksperci ds. funduszy unijnych przedstawią uczestnikom sposoby pozyskiwania środków na  finansowanie swojej działalności.

Drugi dzień SMAKKów MERYTORYCZNIE to debata Catering Dietetyczny od A do Z,  którą poprowadzi Marcin Dyrda, a która poświęcona jest tematyce funkcjonowania na Polskim rynku Cateringów Dietetycznych. Panel został podzielony na trzy części, a uczestnicy debaty to znani eksperci z branży. Podczas debaty goście rozmawiać będą o planowaniu inwestycji gastronomicznej;  specyfice działania tego biznesu, aspektach jakie należy brać pod uwagę, aby nie popełnić błędów oraz o utrzymaniu konkurencyjności w czasach kryzysu i budowania wizerunku marki.

Trzy dni merytorycznych rozmów zamkną spotkania z gośćmi zaproszonymi przez Annę Dębską, która poprowadzi konferencję EdukkuJEMY. Wśród zaproszonych osób są Krzysztof Kaliciński z Blackboard Consulting, który omówi różnicę między spontanicznym podejściem do biznesu, a odpowiednio przygotowaną strategią, pozwalającą przetrwać na rynku. Sporo będzie też o relacjach, tych między restauracją a jej klientami, o czym mówić będzie Patrycja Siwiec współautorka książek „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” i „Gościnność od kuchni”. Natomiast o relacjach z pracownikami, współpracy z pośrednikami, funkcjonowaniu w strefie wirtualnych restauracji uczestnicy dowiedzieć się będą mogli od Macieja Szczykutowicza właściciela restauracji Boston Port. Będzie również sporo informacji na temat marketingu, budowania marki i promocji lokalu. Tę tematykę poruszy między innymi znany z Master Chef’a i Dzień Dobry TVN kucharz i tiktoker Szymon Czerwiński. 

SMAKKi MERYTORYCZNIE to nie tylko konferencje. Organizatorzy zaprosili do udziału w targach ekspertów z branży HoReCa, którzy przez trzy dni udzielać będą bezpłatnych konsultacji z zakresu planowania i modernizacji lokalu gastronomicznego, projektowania technologii kuchni, projektowania instalacji, projektowania architektury i wnętrz, odbiorów Sanepidu i pozyskiwania koncesji na sprzedaż alkoholi, dokumentacji HACCP oraz dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych , doboru wyposażenia do lokali gastronomicznych. Na GASTROTARGACH SMAKKi będzie również możliwość zweryfikowania projektów technologicznych oraz planów lokali.

SMAKKi GASTROTARGI to wydarzenie, na którym nie może zabraknąć nikogo kto jest związany z branżą HoReCa. Obecność na SMAKKach to dostęp do nowości produktowych i sprzętowych oraz do rzetelnej wiedzy popartej doświadczeniem ekspertów.  

Do zobaczenia w Warszawie w dniach 23-25 marca 2023.

Więcej na stronie internetowej www.smakki.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Smakowity biznes, czyli co się działo na targach POLAGRA 2023

Trust Me, I’m a Hotelier – Dzień Hotelarza 29 Lipca

Camp Hotelarzy 2023

Piotr Baran nowym Dyrektorem Generalnym Hotelu Belmonte

Marka Aries konsekwentnie wzmacnia pozycję lidera usług hotelowych w Polsce

Travelist.pl świętuje 10 lat na polskim rynku