aktualnosci

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Mercure Szklarska Poręba oferuje 140 pokoi, basen, restaurację z menu przygotowanym przez Mateusza Gesslera, salę zabaw dla dzieci, lokalizację tuż przy stoku narciarskim Ski Arena Szrenica i widok na panoramę gór.

Wnętrza, zaprojektowane przez Tremend, czerpią inspirację do guest experience z jednej z miejscowych legend. Jest nią średniowieczna przypowieść o Duchu Gór, od którego nazwę wzięły Karkonosze i skale, która uchroniła pewnego młodzieńca przed gniewem ducha. Ta sama skała znajduje się dziś w sercu Szklarskiej Poręby, a nawiązania do niej są wplecione w wystrój hotelu. Wykorzystanie naturalnych materiałów, jak drewno i kamień są podstawą designu obiektu. Ciepłe odcienie kolorystyczne, wykorzystanie oświetlenia oraz naturalnej roślinności wzbogaca atmosferę korespondującą z otoczeniem obiektu, który dzięki zewnętrznym elementom z drewna i kamienia wpisuje się w górski krajobraz.

Sercem hotelu jest restauracja Bergo, której menu stworzył uznany restaurator i kucharz Mateusz Gessler. Łączy ona smaki staropolskiej i regionalnej kuchni z Dolnego Śląska i Karkonoszy z nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej. Menu restauracji dopasowane jest do pór roku, zmieniając się zależnie od otoczenia i bazuje na produktach lokalnych kuchni kresowej i śląskiej. Obok autorskiej kombinacji dań, goście każdego dnia mogą liczyć na świeże pieczywo wypiekane na miejscu, w hotelu.

Obiekt posiada dwa baseny: wewnętrzny i zewnętrzny, strefę spa z 4 gabinetami zabiegowymi i sauną oraz centrum fitness. W hotelu nie zabrakło także przestrzeni konferencyjno-bankietowej o powierzchni ponad 200 m2, przygotowanej z myślą o potrzebach gości biznesowych.

Apartamenty sprzedawane są w systemie condo. Obiekt powstał na podstawie umowy franczyzowej sieci Accor ze spółką Orkan Real Estate.

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Mercure Szklarska Poręba oferuje 140 pokoi, basen, restaurację z menu przygotowanym przez Mateusza Gesslera, salę zabaw dla dzieci, lokalizację tuż przy stoku narciarskim Ski Arena Szrenica i widok na panoramę gór.

Wnętrza, zaprojektowane przez Tremend, czerpią inspirację do guest experience z jednej z miejscowych legend. Jest nią średniowieczna przypowieść o Duchu Gór, od którego nazwę wzięły Karkonosze i skale, która uchroniła pewnego młodzieńca przed gniewem ducha. Ta sama skała znajduje się dziś w sercu Szklarskiej Poręby, a nawiązania do niej są wplecione w wystrój hotelu. Wykorzystanie naturalnych materiałów, jak drewno i kamień są podstawą designu obiektu. Ciepłe odcienie kolorystyczne, wykorzystanie oświetlenia oraz naturalnej roślinności wzbogaca atmosferę korespondującą z otoczeniem obiektu, który dzięki zewnętrznym elementom z drewna i kamienia wpisuje się w górski krajobraz.

Sercem hotelu jest restauracja Bergo, której menu stworzył uznany restaurator i kucharz Mateusz Gessler. Łączy ona smaki staropolskiej i regionalnej kuchni z Dolnego Śląska i Karkonoszy z nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej. Menu restauracji dopasowane jest do pór roku, zmieniając się zależnie od otoczenia i bazuje na produktach lokalnych kuchni kresowej i śląskiej. Obok autorskiej kombinacji dań, goście każdego dnia mogą liczyć na świeże pieczywo wypiekane na miejscu, w hotelu.

Obiekt posiada dwa baseny: wewnętrzny i zewnętrzny, strefę spa z 4 gabinetami zabiegowymi i sauną oraz centrum fitness. W hotelu nie zabrakło także przestrzeni konferencyjno-bankietowej o powierzchni ponad 200 m2, przygotowanej z myślą o potrzebach gości biznesowych.

Apartamenty sprzedawane są w systemie condo. Obiekt powstał na podstawie umowy franczyzowej sieci Accor ze spółką Orkan Real Estate.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Salio Equisport Resort dołączył do Grupy Polskie Hotele Niezależne

Butikowy Hotel Maison Sofia MGallery otwiera drzwi dla gości

Renata Długaszek dyrektor hotelu Gromada Warszawa Centrum

Brak wykwalifikowanych pracowników w hotelarstwie: Nowe rozwiązania są poszukiwane

Targi HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® powrót w wielkim stylu

Jean Wendling na stanowisku Vice President of Operations Management – Eastern Europe