aktualnosci

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Mercure Szklarska Poręba oferuje 140 pokoi, basen, restaurację z menu przygotowanym przez Mateusza Gesslera, salę zabaw dla dzieci, lokalizację tuż przy stoku narciarskim Ski Arena Szrenica i widok na panoramę gór.

Wnętrza, zaprojektowane przez Tremend, czerpią inspirację do guest experience z jednej z miejscowych legend. Jest nią średniowieczna przypowieść o Duchu Gór, od którego nazwę wzięły Karkonosze i skale, która uchroniła pewnego młodzieńca przed gniewem ducha. Ta sama skała znajduje się dziś w sercu Szklarskiej Poręby, a nawiązania do niej są wplecione w wystrój hotelu. Wykorzystanie naturalnych materiałów, jak drewno i kamień są podstawą designu obiektu. Ciepłe odcienie kolorystyczne, wykorzystanie oświetlenia oraz naturalnej roślinności wzbogaca atmosferę korespondującą z otoczeniem obiektu, który dzięki zewnętrznym elementom z drewna i kamienia wpisuje się w górski krajobraz.

Sercem hotelu jest restauracja Bergo, której menu stworzył uznany restaurator i kucharz Mateusz Gessler. Łączy ona smaki staropolskiej i regionalnej kuchni z Dolnego Śląska i Karkonoszy z nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej. Menu restauracji dopasowane jest do pór roku, zmieniając się zależnie od otoczenia i bazuje na produktach lokalnych kuchni kresowej i śląskiej. Obok autorskiej kombinacji dań, goście każdego dnia mogą liczyć na świeże pieczywo wypiekane na miejscu, w hotelu.

Obiekt posiada dwa baseny: wewnętrzny i zewnętrzny, strefę spa z 4 gabinetami zabiegowymi i sauną oraz centrum fitness. W hotelu nie zabrakło także przestrzeni konferencyjno-bankietowej o powierzchni ponad 200 m2, przygotowanej z myślą o potrzebach gości biznesowych.

Apartamenty sprzedawane są w systemie condo. Obiekt powstał na podstawie umowy franczyzowej sieci Accor ze spółką Orkan Real Estate.

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Ruszył Hotel Mercure w Szklarskiej Porębie

Mercure Szklarska Poręba oferuje 140 pokoi, basen, restaurację z menu przygotowanym przez Mateusza Gesslera, salę zabaw dla dzieci, lokalizację tuż przy stoku narciarskim Ski Arena Szrenica i widok na panoramę gór.

Wnętrza, zaprojektowane przez Tremend, czerpią inspirację do guest experience z jednej z miejscowych legend. Jest nią średniowieczna przypowieść o Duchu Gór, od którego nazwę wzięły Karkonosze i skale, która uchroniła pewnego młodzieńca przed gniewem ducha. Ta sama skała znajduje się dziś w sercu Szklarskiej Poręby, a nawiązania do niej są wplecione w wystrój hotelu. Wykorzystanie naturalnych materiałów, jak drewno i kamień są podstawą designu obiektu. Ciepłe odcienie kolorystyczne, wykorzystanie oświetlenia oraz naturalnej roślinności wzbogaca atmosferę korespondującą z otoczeniem obiektu, który dzięki zewnętrznym elementom z drewna i kamienia wpisuje się w górski krajobraz.

Sercem hotelu jest restauracja Bergo, której menu stworzył uznany restaurator i kucharz Mateusz Gessler. Łączy ona smaki staropolskiej i regionalnej kuchni z Dolnego Śląska i Karkonoszy z nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej. Menu restauracji dopasowane jest do pór roku, zmieniając się zależnie od otoczenia i bazuje na produktach lokalnych kuchni kresowej i śląskiej. Obok autorskiej kombinacji dań, goście każdego dnia mogą liczyć na świeże pieczywo wypiekane na miejscu, w hotelu.

Obiekt posiada dwa baseny: wewnętrzny i zewnętrzny, strefę spa z 4 gabinetami zabiegowymi i sauną oraz centrum fitness. W hotelu nie zabrakło także przestrzeni konferencyjno-bankietowej o powierzchni ponad 200 m2, przygotowanej z myślą o potrzebach gości biznesowych.

Apartamenty sprzedawane są w systemie condo. Obiekt powstał na podstawie umowy franczyzowej sieci Accor ze spółką Orkan Real Estate.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowy standard DVB-T2, a Twój hotel – sprawdź, co się zmieni

Sofitel Warsaw Victoria nominowany w LUXE Global 2022 Awards

Stradom House Autograph Collection by Marriott z nagrodą T&C Hotel Awards 2024

Perła w oku Józefa Piłsudskiego – Opatija jest uznawana za jedno z najpiękniejszych miast Chorwacji

Trust Me, I’m a Hotelier – Dzień Hotelarza 29 Lipca

GASTROTARGI SMAKKi. Spotkanie profesjonalistów i pasjonatów branży HoReCa zaczyna się już za dwa dni!