aktualnosci

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Dobre zaplanowanie kuchni to nie lada wyzwanie – trzeba przemyśleć, jak najlepiej wykorzystać dostępną przestrzeń, skrócić dystanse między stanowiskami i usprawnić pracę zespołu. Szczególnie trudne staje się to wtedy, gdy kuchnia jest niewielka albo trzeba w niej zamontować nowe urządzenie. Tutaj z pomocą przychodzi iVario Pro od RATIONAL – wielofunkcyjny system gotowania, który może zastąpić tradycyjne urządzenia, takie jak patelnie uchylne, kotły warzelne, frytkownice czy szybkowary w kuchniach zbiorowego żywienia, a także kuchenki, garnki i patelnie w restauracjach.

– Dzięki czterem różnym rozmiarom iVario Pro można idealnie dopasować urządzenie do dostępnej przestrzeni i potrzeb kuchni” – mówi Jarosław Kołodziejek z RATIONAL. – Modele L i XL mają pojemność odpowiednio 100 i 150 litrów, więc świetnie sprawdzają się tam, gdzie przygotowuje się nawet do 500 posiłków dziennie. Z kolei wersje 2-S i 2-XS, z dwiema kadziami po 25 i 17 litrów, są idealne do kuchni serwujących od 30 do 100 porcji dziennie. Dodatkowo jedno urządzenie iVario może zastąpić wiele tradycyjnych sprzętów – jak kuchenki, frytkownice czy szybkowary – co pozwala zaoszczędzić sporo miejsca.

Po wyborze odpowiedniego modelu urządzenie można łatwo dopasować do układu kuchni, istniejących mebli i ścieżek pracy. Mniejsze modele można ustawić na blacie, w bloku kuchennym lub na urządzeniu chłodzącym, co pozwala wykorzystać przestrzeń pod urządzeniem. Większe modele można zamontować przy ścianie lub wkomponować w blok kuchenny – dzięki precyzyjnym panelom nawet najmniejsze szczeliny są dokładnie zamknięte.

– To znacznie ułatwia czyszczenie i zapewnia wysoki poziom higieny – mówi Jarosław Kołodziejek. – Jeśli urządzenie stoi na podstawie z kółkami, po skończonej pracy wystarczy odsunąć je na bok i wygodnie umyć podłogę.

Jarosław Kołodziejek zwraca też uwagę, że przy planowaniu warto pamiętać o małym detalu: „dla prawidłowego odprowadzania pary urządzenie powinno być oddalone od ściany o minimum 3 cm.” Na szczęście wszystkie modele iVario są wyposażone w standardowy dystans, który zapewnia odpowiedni odstęp. RATIONAL zadbał również o elastyczność montażu – dostępne są specjalne elementy, które pozwalają na instalację przy samej ścianie lub w zabudowie blokowej. Dzięki nim para jest odprowadzana w kontrolowany sposób, połączenia są higieniczne, a czyszczenie proste i szybkie.

Co ważne, jeśli po kilku latach zmienią się potrzeby lub układ kuchni, konfigurację iVario Pro można łatwo zmodyfikować lub rozbudować. Więcej informacji o modelach iVario Pro i możliwościach instalacji znajdziesz na stronie https://www.rational-online.com/pl_pl/ivario-pro/

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Źródło: RATIONAL

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Dobre zaplanowanie kuchni to nie lada wyzwanie – trzeba przemyśleć, jak najlepiej wykorzystać dostępną przestrzeń, skrócić dystanse między stanowiskami i usprawnić pracę zespołu. Szczególnie trudne staje się to wtedy, gdy kuchnia jest niewielka albo trzeba w niej zamontować nowe urządzenie. Tutaj z pomocą przychodzi iVario Pro od RATIONAL – wielofunkcyjny system gotowania, który może zastąpić tradycyjne urządzenia, takie jak patelnie uchylne, kotły warzelne, frytkownice czy szybkowary w kuchniach zbiorowego żywienia, a także kuchenki, garnki i patelnie w restauracjach.

– Dzięki czterem różnym rozmiarom iVario Pro można idealnie dopasować urządzenie do dostępnej przestrzeni i potrzeb kuchni” – mówi Jarosław Kołodziejek z RATIONAL. – Modele L i XL mają pojemność odpowiednio 100 i 150 litrów, więc świetnie sprawdzają się tam, gdzie przygotowuje się nawet do 500 posiłków dziennie. Z kolei wersje 2-S i 2-XS, z dwiema kadziami po 25 i 17 litrów, są idealne do kuchni serwujących od 30 do 100 porcji dziennie. Dodatkowo jedno urządzenie iVario może zastąpić wiele tradycyjnych sprzętów – jak kuchenki, frytkownice czy szybkowary – co pozwala zaoszczędzić sporo miejsca.

Po wyborze odpowiedniego modelu urządzenie można łatwo dopasować do układu kuchni, istniejących mebli i ścieżek pracy. Mniejsze modele można ustawić na blacie, w bloku kuchennym lub na urządzeniu chłodzącym, co pozwala wykorzystać przestrzeń pod urządzeniem. Większe modele można zamontować przy ścianie lub wkomponować w blok kuchenny – dzięki precyzyjnym panelom nawet najmniejsze szczeliny są dokładnie zamknięte.

– To znacznie ułatwia czyszczenie i zapewnia wysoki poziom higieny – mówi Jarosław Kołodziejek. – Jeśli urządzenie stoi na podstawie z kółkami, po skończonej pracy wystarczy odsunąć je na bok i wygodnie umyć podłogę.

Jarosław Kołodziejek zwraca też uwagę, że przy planowaniu warto pamiętać o małym detalu: „dla prawidłowego odprowadzania pary urządzenie powinno być oddalone od ściany o minimum 3 cm.” Na szczęście wszystkie modele iVario są wyposażone w standardowy dystans, który zapewnia odpowiedni odstęp. RATIONAL zadbał również o elastyczność montażu – dostępne są specjalne elementy, które pozwalają na instalację przy samej ścianie lub w zabudowie blokowej. Dzięki nim para jest odprowadzana w kontrolowany sposób, połączenia są higieniczne, a czyszczenie proste i szybkie.

Co ważne, jeśli po kilku latach zmienią się potrzeby lub układ kuchni, konfigurację iVario Pro można łatwo zmodyfikować lub rozbudować. Więcej informacji o modelach iVario Pro i możliwościach instalacji znajdziesz na stronie https://www.rational-online.com/pl_pl/ivario-pro/

Oszczędność miejsca: jak iVario Pro odnajduje się w każdej profesjonalnej kuchni

Źródło: RATIONAL

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Nowy hotel w Brennej. Architektura inspirowana tradycją i naturą

Zatrzymaj się w hotelu na całe życie. Interaktywna kampania HR Louvre Hotels Group

Cyber_Folks i Hotele Plus łączą siły dla Ukrainy

HR Group przechodzi rebranding. Nowa marka to Revo Hospitality Group

Pierwszy w Polsce Wyndham Hotel otwarty

Essendi: nowa tożsamość i nowy rozdział europejskiego lidera odpowiedzialnego hotelarstwa