aktualnosci

Nowy Chef de Cuisine w 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte

Nowy Chef de Cuisine w 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte

Chef de Cuisinew nowym 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte w Krynicy-Zdroju został Mirosław Jabłoński. Pod jego skrzydłami w tym miejscu powstaje właśnie jedno z najciekawszych kulinarnie miejsc w Polsce.

Mirosław Jabłoński, niezwykle uznany i kreatywny szef kuchni, w hotelu Belmonte tworzy restaurację, która swoim gościom oferuje menu w ponadprzeciętnym wydaniu. Łączy najwyższej jakości europejską kuchnię górską z tym, co unikatowe w regionalnej kuchni Beskidu Sądeckiego. Kreatywne, odważne przełamanie klasyki, ale także szacunek dla lokalności i sezonowości to najważniejszy rys autorskiego menu szefa Mirosława. Jako propagator idei zrównoważonej konsumpcji i minimalizmu stawia wyłącznie na ponadprzeciętnej jakości składniki, a także tworzy kartę oraz menu bufetowe w taki sposób, by ograniczyć marnowanie jedzenia.

–  Podstawą moich działań jest proste i zrównoważone menu, wyczulone na maksymalne wykorzystanie produktów. Zawsze staram się myśleć, jak dany składnik można wykorzystywać wielopłaszczyznowo, w wielu różnych daniach – mówi Mirosław Jabłoński.

W restauracji Aura w hotelu Belmonte goście docenią zarówno zróżnicowane i efektowne menu bufetowe, jak i intrygująco skomponowane menu a’la carte. Nie braknie również pokazów live cooking, warsztatów kulinarnych oraz menu dziecięcego przygotowanego z wyjątkową uwagą.

Mirosław swój kulinarny warsztat doskonalił w uznanym Instytucie Paul Bocuse w Lyonie. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najbardziej uznanych restauracjach w Polsce. Przed dołączeniem do zespołu Belmonte przez 13 lat związany był z hotelem Vienna House Andel’s w Łodzi. Tworzył tam menu inspirowane kuchnią czterech kultur: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską oraz regionalnymi smakami województwa łódzkiego. Prowadzona przez niego hotelowa Restauracja Delight została wyróżniona przez Gault&Millau dwiema czapami dwa lata z rzędu. On sam dwukrotnie reprezentował kuchnię polską na targach: w Berlinie w 2008 roku oraz w Macedonii w 2011 r. Wcześniej, w latach 1999-2005 pracował jako Szef Kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich, jednej z najpiękniejszych i najciekawszych miejsc na kulinarnej mapie Polski.

Oprócz bogatej oferty gastronomicznej, goście hotelu Belmonte mogą korzystać z rozbudowanej Strefy SPA &Wellness, nowoczesnych przestrzeni biznesowych oraz licznych udogodnień dla rodzin z dziećmi. Położony u podnóża Góry Krzyżowej, bezpośrednio przy stoku narciarskim, Belmonte jest idealnym wyborem dla osób poszukujących luksusowego wypoczynku w górach. Hotel należy do inwestycyjnej grupy deweloperskiej, która realizuje nieruchomości mieszkaniowe i wypoczynkowe w Warszawie oraz miejscowościach wczasowych.

Nowy Chef de Cuisine w 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte

Nowy Chef de Cuisine w 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte

Chef de Cuisinew nowym 5-gwiazdkowym hotelu Belmonte w Krynicy-Zdroju został Mirosław Jabłoński. Pod jego skrzydłami w tym miejscu powstaje właśnie jedno z najciekawszych kulinarnie miejsc w Polsce.

Mirosław Jabłoński, niezwykle uznany i kreatywny szef kuchni, w hotelu Belmonte tworzy restaurację, która swoim gościom oferuje menu w ponadprzeciętnym wydaniu. Łączy najwyższej jakości europejską kuchnię górską z tym, co unikatowe w regionalnej kuchni Beskidu Sądeckiego. Kreatywne, odważne przełamanie klasyki, ale także szacunek dla lokalności i sezonowości to najważniejszy rys autorskiego menu szefa Mirosława. Jako propagator idei zrównoważonej konsumpcji i minimalizmu stawia wyłącznie na ponadprzeciętnej jakości składniki, a także tworzy kartę oraz menu bufetowe w taki sposób, by ograniczyć marnowanie jedzenia.

–  Podstawą moich działań jest proste i zrównoważone menu, wyczulone na maksymalne wykorzystanie produktów. Zawsze staram się myśleć, jak dany składnik można wykorzystywać wielopłaszczyznowo, w wielu różnych daniach – mówi Mirosław Jabłoński.

W restauracji Aura w hotelu Belmonte goście docenią zarówno zróżnicowane i efektowne menu bufetowe, jak i intrygująco skomponowane menu a’la carte. Nie braknie również pokazów live cooking, warsztatów kulinarnych oraz menu dziecięcego przygotowanego z wyjątkową uwagą.

Mirosław swój kulinarny warsztat doskonalił w uznanym Instytucie Paul Bocuse w Lyonie. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najbardziej uznanych restauracjach w Polsce. Przed dołączeniem do zespołu Belmonte przez 13 lat związany był z hotelem Vienna House Andel’s w Łodzi. Tworzył tam menu inspirowane kuchnią czterech kultur: polską, niemiecką, rosyjską i żydowską oraz regionalnymi smakami województwa łódzkiego. Prowadzona przez niego hotelowa Restauracja Delight została wyróżniona przez Gault&Millau dwiema czapami dwa lata z rzędu. On sam dwukrotnie reprezentował kuchnię polską na targach: w Berlinie w 2008 roku oraz w Macedonii w 2011 r. Wcześniej, w latach 1999-2005 pracował jako Szef Kuchni Restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich, jednej z najpiękniejszych i najciekawszych miejsc na kulinarnej mapie Polski.

Oprócz bogatej oferty gastronomicznej, goście hotelu Belmonte mogą korzystać z rozbudowanej Strefy SPA &Wellness, nowoczesnych przestrzeni biznesowych oraz licznych udogodnień dla rodzin z dziećmi. Położony u podnóża Góry Krzyżowej, bezpośrednio przy stoku narciarskim, Belmonte jest idealnym wyborem dla osób poszukujących luksusowego wypoczynku w górach. Hotel należy do inwestycyjnej grupy deweloperskiej, która realizuje nieruchomości mieszkaniowe i wypoczynkowe w Warszawie oraz miejscowościach wczasowych.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

29 lipca świętujemy Dzień Hotelarza. Dołącz do 5. edycji imprezy “Trust Me, I’m a Hotelier”

Trust Me, I’m a Hotelier – Dzień Hotelarza 29 lipca. Zapisy trwają!

GASTROTARGI SMAKKi. Spotkanie profesjonalistów i pasjonatów branży HoReCa zaczyna się już za dwa dni!

Hotel Bellotto w Warszawie dołącza do Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego

Hotele atakowane przez hakerów metodą na Booking.com

Dzień Potrójnej Wiedzy w Kłaninie