aktualnosci

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło. Bracia Budnik obejmują stanowiska szefów kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°.

Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako szef kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.

Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steakhouse’ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.

Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.

Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem. 

Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracjiLe JardinduQuai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i JulienPerrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.

Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph’s Wine & Food a następnie szefem kuchni w DuchnickaWine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L’Art de la cuisineMartell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault&Millau.

Jednocześnie Zarząd i Zespół MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° pragnie podziękować rezygnującemu ze stanowiska szefa kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° – Mariuszowi Pietrzakowi. To była wielka przyjemność i niezwykłe doświadczenie pracować z kulinarnym Mistrzem!Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° z gastronomią związany jest od ponad 30 lat. W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r. W roku 2019 nagrodzony wraz z zespołem przez MP POWER AWARDSw kategorii “CATERING” za projekt: 13. Europejska Konferencja Anten i Propagacji (EuCAP).

Bracia Michał i Jakub Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hoteli Mazurkas Catering 360° odpowiadać będą zarówno za stworzenie nowej kulinarnej strategii, wykreowanie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marek Grupy Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. W swojej pracy stawiają na jakość. Catering musi być produktem pięciogwiazdkowym. Każdy event czy bankiet to wyzwanie, które musi być zauważone i zapamiętane przez klienta.

www.mazurkashotel.pl

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło. Bracia Budnik obejmują stanowiska szefów kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°.

Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako szef kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.

Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steakhouse’ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.

Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.

Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem. 

Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracjiLe JardinduQuai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i JulienPerrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.

Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph’s Wine & Food a następnie szefem kuchni w DuchnickaWine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L’Art de la cuisineMartell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault&Millau.

Jednocześnie Zarząd i Zespół MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° pragnie podziękować rezygnującemu ze stanowiska szefa kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° – Mariuszowi Pietrzakowi. To była wielka przyjemność i niezwykłe doświadczenie pracować z kulinarnym Mistrzem!Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° z gastronomią związany jest od ponad 30 lat. W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r. W roku 2019 nagrodzony wraz z zespołem przez MP POWER AWARDSw kategorii “CATERING” za projekt: 13. Europejska Konferencja Anten i Propagacji (EuCAP).

Bracia Michał i Jakub Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hoteli Mazurkas Catering 360° odpowiadać będą zarówno za stworzenie nowej kulinarnej strategii, wykreowanie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marek Grupy Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. W swojej pracy stawiają na jakość. Catering musi być produktem pięciogwiazdkowym. Każdy event czy bankiet to wyzwanie, które musi być zauważone i zapamiętane przez klienta.

www.mazurkashotel.pl

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Scandinavian White. Naturalne piękno z Północy

Wyzwanie w profesjonalnych kuchniach: dużo potrzeb, mało miejsca

Brak wykwalifikowanych pracowników w hotelarstwie: Nowe rozwiązania są poszukiwane

Zmiany personalne w InterContinental Warszawa

Wyniki finansowe Accor za trzeci kwartał 2022 – poprawa o 83% względem ubiegłego roku

Jolanta Gawryś objęła stanowisko Dyrektora Sprzedaży i Marketingu w Belmonte Hotel***** w Krynicy-Zdroju