aktualnosci

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło. Bracia Budnik obejmują stanowiska szefów kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°.

Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako szef kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.

Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steakhouse’ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.

Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.

Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem. 

Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracjiLe JardinduQuai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i JulienPerrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.

Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph’s Wine & Food a następnie szefem kuchni w DuchnickaWine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L’Art de la cuisineMartell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault&Millau.

Jednocześnie Zarząd i Zespół MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° pragnie podziękować rezygnującemu ze stanowiska szefa kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° – Mariuszowi Pietrzakowi. To była wielka przyjemność i niezwykłe doświadczenie pracować z kulinarnym Mistrzem!Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° z gastronomią związany jest od ponad 30 lat. W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r. W roku 2019 nagrodzony wraz z zespołem przez MP POWER AWARDSw kategorii “CATERING” za projekt: 13. Europejska Konferencja Anten i Propagacji (EuCAP).

Bracia Michał i Jakub Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hoteli Mazurkas Catering 360° odpowiadać będą zarówno za stworzenie nowej kulinarnej strategii, wykreowanie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marek Grupy Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. W swojej pracy stawiają na jakość. Catering musi być produktem pięciogwiazdkowym. Każdy event czy bankiet to wyzwanie, które musi być zauważone i zapamiętane przez klienta.

www.mazurkashotel.pl

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

Jakub i Michał Budnik nowymi szefami kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°

1 grudnia 2021 roku, droga zawodowa mistrzowskiego duetu zatoczyła koło. Bracia Budnik obejmują stanowiska szefów kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360°.

Jakub i Michał Budnik pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° rozpoczęli we wrześniu 2015 r.. Jakub od 1 maja 2016 r., jako szef kreatywny, odpowiedzialny był za tworzenie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marki Mazurkas. Michał 1 października 2016 r. objął stanowisko Sous Chefa.

Jesienią 2016 r. jako Szefowie Kuchni Bracia rozpoczęli swoje nowe kulinarne wyzwanie współtworząc Stixx Bar & Grill, jeden z najlepszych steakhouse’ów w Warszawie. Lata edukacji i poszukiwań sprawiły, że dziś mogą powiedzieć o sobie: eksperci w dziedzinie doboru, obróbki i przyrządzana mięs, a zwłaszcza wołowiny.

Od lutego 2019 r. Michał i Jakub w duecie regularnie gotują w kuchni telewizyjnego Pytania na Śniadanie, niezmiennie poszerzając swoje grono kulinarne fanów w całej Polsce.

Bracia Budnik czyli Michał i Kuba to niepowtarzalny na rynku bliźniaczy team szefów kuchni z udokumentowanym doświadczeniem i unikalnym potencjałem. 

Swoją kulinarną przygodę wspólnie rozpoczęli w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbyli swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczęli pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Jakub, przed objęciem funkcji szefa kuchni, wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracjiLe JardinduQuai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i JulienPerrodin. To pozwoliło mu pogłębić kulinarną świadomość i wiedzę w obszarze najnowszych trendów.

Michał z kolei został zastępcą szefa kuchni w Joseph’s Wine & Food a następnie szefem kuchni w DuchnickaWine&Food. W 2012 r. wraz z młodzieżową reprezentacją Polski zdobył brązowy medal w kategorii restauracja w czasie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie. W tym samym roku wziął również udział w prestiżowym konkursie młodych talentów L’Art de la cuisineMartell. Razem stanowiska Szefów Kuchni bracia pełnili również w restauracji Hoża by Mondovino, dla której zdobyli prestiżowe odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault&Millau.

Jednocześnie Zarząd i Zespół MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° pragnie podziękować rezygnującemu ze stanowiska szefa kuchni w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° – Mariuszowi Pietrzakowi. To była wielka przyjemność i niezwykłe doświadczenie pracować z kulinarnym Mistrzem!Szef Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360° z gastronomią związany jest od ponad 30 lat. W swojej dotychczasowej karierze, jako Szef Kuchni Mazurkas Catering 360° odpowiadał m.in. za przygotowanie i realizację kompleksowej obsługi gastronomicznej Szczytu NATO 2016 na Stadionie Narodowym w Warszawie i kolacji dla ministrów spraw zagranicznych państw członkowskich NATO w Teatrze Wielkim oraz wybranych wydarzeń w czasie 41. sesji Komitetu Światowego Dziedzictwa UNESCO, która odbyła się w Krakowie w 2017 r. W roku 2019 nagrodzony wraz z zespołem przez MP POWER AWARDSw kategorii “CATERING” za projekt: 13. Europejska Konferencja Anten i Propagacji (EuCAP).

Bracia Michał i Jakub Budnik w MCC Mazurkas Conference Centre & Hoteli Mazurkas Catering 360° odpowiadać będą zarówno za stworzenie nowej kulinarnej strategii, wykreowanie oryginalnych potraw i niecodziennych połączeń smakowych dla marek Grupy Mazurkas, jak również za organizację bieżącej pracy kuchni, zarządzanie podległym personelem i współpracę z dostawcami. W swojej pracy stawiają na jakość. Catering musi być produktem pięciogwiazdkowym. Każdy event czy bankiet to wyzwanie, które musi być zauważone i zapamiętane przez klienta.

www.mazurkashotel.pl

Udostępnij!

Share on facebook
Share on linkedin

Może zainteresują Ciebie

Tapeta na straży czystości hotelowych ścian

Baśniowe miejsce w sercu Gór Sowich. Zapraszamy do Borecznej

Nowa dyrektor Hampton by Hilton Warsaw Airport

Garden Square Hotel

Akumulatorowy odkurzacz kolumnowy Makita DVC560

Piotr Bubnowski nowym Dyrektorem Generalnym The Bridge Wrocław MGallery Hotel Collection by Accor