aktualnosci

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni lotniskowego hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport zarządzanego przez spółkę Kraków Airport Hotel. Na stanowisku zastąpi i pokieruje zespołem kuchni zbudowanym przez swojego poprzednika Mateusza Trochę.

Pochodzący z podkrakowskiej Woli Filipowskiej kucharz może pochwalić się już blisko trzydziestoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Swoje doświadczenie zdobywał w Hotelu Francuskim, a ostatnie osiemnaście lat związany był z hotelem Sheraton Grand Kraków, którego kuchnią kierował od 2016 roku.

Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań stawia na prostotę, kładąc nacisk przede wszystkim na bezpretensjonalną jakość produktów i ich ulotną sezonowość. Komponując dania lubi zaskakiwać, często  sięgając po produkty z pozoru oczywiste lub niemal zupełnie zapomniane, redefiniując przy ich wykorzystaniu tradycyjne receptury. Jak twierdzi, dusza pasjonata i eksperymentatora skłania go do ciągłego szukania nowych połączeń smakowych i odkrywania zaskakujących inspiracji.

Kuchnia impresyjna, zmysłowa i zabarwiona emocjonalnie – tak dziś opisuje swój indywidualny styl, do którego zapragnął przekonać Gości restauracji L’atmosphere, która sąsiaduje z terminalem pasażerskim lotniska Kraków Airport.

Tekst i fot.: Michał Popek – marketing hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni lotniskowego hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport zarządzanego przez spółkę Kraków Airport Hotel. Na stanowisku zastąpi i pokieruje zespołem kuchni zbudowanym przez swojego poprzednika Mateusza Trochę.

Pochodzący z podkrakowskiej Woli Filipowskiej kucharz może pochwalić się już blisko trzydziestoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Swoje doświadczenie zdobywał w Hotelu Francuskim, a ostatnie osiemnaście lat związany był z hotelem Sheraton Grand Kraków, którego kuchnią kierował od 2016 roku.

Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań stawia na prostotę, kładąc nacisk przede wszystkim na bezpretensjonalną jakość produktów i ich ulotną sezonowość. Komponując dania lubi zaskakiwać, często  sięgając po produkty z pozoru oczywiste lub niemal zupełnie zapomniane, redefiniując przy ich wykorzystaniu tradycyjne receptury. Jak twierdzi, dusza pasjonata i eksperymentatora skłania go do ciągłego szukania nowych połączeń smakowych i odkrywania zaskakujących inspiracji.

Kuchnia impresyjna, zmysłowa i zabarwiona emocjonalnie – tak dziś opisuje swój indywidualny styl, do którego zapragnął przekonać Gości restauracji L’atmosphere, która sąsiaduje z terminalem pasażerskim lotniska Kraków Airport.

Tekst i fot.: Michał Popek – marketing hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Łukasz Fortuniak dyrektorem sprzedaży i marketingu Andersia Hotel & SPA w Poznaniu

Accor z nowymi otwarciami dla marek premium w regionie

Pierwszy hotel ibis Styles debiutuje w Czechach

Nowy Zarząd Fundacji Polskie Hotele Niezależne wybrany podczas jesiennej rady hoteli

Pierwszy hotel Pullman w Gruzji jest już otwarty

Oru Hub Hotel Tallinn – Handwritten Collection przywitał pierwszych gości