aktualnosci

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni lotniskowego hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport zarządzanego przez spółkę Kraków Airport Hotel. Na stanowisku zastąpi i pokieruje zespołem kuchni zbudowanym przez swojego poprzednika Mateusza Trochę.

Pochodzący z podkrakowskiej Woli Filipowskiej kucharz może pochwalić się już blisko trzydziestoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Swoje doświadczenie zdobywał w Hotelu Francuskim, a ostatnie osiemnaście lat związany był z hotelem Sheraton Grand Kraków, którego kuchnią kierował od 2016 roku.

Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań stawia na prostotę, kładąc nacisk przede wszystkim na bezpretensjonalną jakość produktów i ich ulotną sezonowość. Komponując dania lubi zaskakiwać, często  sięgając po produkty z pozoru oczywiste lub niemal zupełnie zapomniane, redefiniując przy ich wykorzystaniu tradycyjne receptury. Jak twierdzi, dusza pasjonata i eksperymentatora skłania go do ciągłego szukania nowych połączeń smakowych i odkrywania zaskakujących inspiracji.

Kuchnia impresyjna, zmysłowa i zabarwiona emocjonalnie – tak dziś opisuje swój indywidualny styl, do którego zapragnął przekonać Gości restauracji L’atmosphere, która sąsiaduje z terminalem pasażerskim lotniska Kraków Airport.

Tekst i fot.: Michał Popek – marketing hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Jacek Filipczyk nowym szefem kuchni lotniskowego hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport zarządzanego przez spółkę Kraków Airport Hotel. Na stanowisku zastąpi i pokieruje zespołem kuchni zbudowanym przez swojego poprzednika Mateusza Trochę.

Pochodzący z podkrakowskiej Woli Filipowskiej kucharz może pochwalić się już blisko trzydziestoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej i hotelarskiej. Swoje doświadczenie zdobywał w Hotelu Francuskim, a ostatnie osiemnaście lat związany był z hotelem Sheraton Grand Kraków, którego kuchnią kierował od 2016 roku.

Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań stawia na prostotę, kładąc nacisk przede wszystkim na bezpretensjonalną jakość produktów i ich ulotną sezonowość. Komponując dania lubi zaskakiwać, często  sięgając po produkty z pozoru oczywiste lub niemal zupełnie zapomniane, redefiniując przy ich wykorzystaniu tradycyjne receptury. Jak twierdzi, dusza pasjonata i eksperymentatora skłania go do ciągłego szukania nowych połączeń smakowych i odkrywania zaskakujących inspiracji.

Kuchnia impresyjna, zmysłowa i zabarwiona emocjonalnie – tak dziś opisuje swój indywidualny styl, do którego zapragnął przekonać Gości restauracji L’atmosphere, która sąsiaduje z terminalem pasażerskim lotniska Kraków Airport.

Tekst i fot.: Michał Popek – marketing hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Hotele Marriott International grają z WOŚP

Hotel Ossa przyjął ponad 1500 osieroconych dzieci z Ukrainy. Trwa zbiórka rzeczy

Polskie Hotele Niezależne włączyły się do Ogólnopolskiej Akcji Śniadanie Wielkanocne dla Ukrainy

The Bridge Wrocław nominowany do The World Luxury Hotel Awards

Pączki na ratunek zwierzakom! Tłustoczwartkowa akcja charytatywna hotelu Metropolo by Golden Tulip

Bieżący problem niedoboru pracowników. Potrzebne są alternatywne strategie