aktualnosci

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Niezliczone, brudne garnki i patelnie, różne wyposażenie kuchni do mise en place i obsługi, zajmowanie miejsca przez frytownice i trzony kuchenne: według firmy RATIONAL, specjalisty w zakresie przygotowywania gorących potraw, to wszystko należy już do przeszłości. Teraz iVario jest w stanie zastąpić piekarniki, garnki, patelnie, frytownice, makaroniarki i trzony kuchenne w restauracyjnej kuchni. W rezultacie można używać jednego urządzenia do gotowania, smażenia czy smażenia w głębokim tłuszczu, i to do 4 razy szybciej i zużywając do 40% mniej energii niż tradycyjny sprzęt kuchenny.

Podczas opracowywania iVario, który jest produkowany w drugim zakładzie produkcyjnym firmy Rational w Wittenheim we Francji, położono nacisk nie tylko na szeroki zakres możliwych zastosowań, ale także na wydajność systemu gotowania.

–  Szybkość i precyzja były naszym głównym celem. Dlatego wybraliśmy cienką podstawę każdej kadzi i wyposażyliśmy ją w wydajne elementy grzejne – mówi Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu w Rational.

Rezultatem jest system gotowania, który samodzielnie reguluje temperaturę, dzięki czemu np. mleko nie kipi, budyń nie przypala i nadal jest przyrządzany szybko.

– To nie do pomyślenia w przypadku tradycyjnej technologii kuchennej – kontynuuje Anna Pycińska.

Oprócz wysokiej jakości żywności, charakterystyczną cechą iVario jest również wszechstronność. Idealne dla restauracji są szczególnie dwa modele z dwiema kadziami iVario 2-XS i iVario 2-S. Można w nich jednocześnie przygotować kilka różnych potraw.

– To ogromnie przyspiesza mise en place – wyjaśnia Anna Pycińska.

Dla jeszcze większej elastyczności, która jest szczególnie pożądana przy serwsie, dno kadzi można podzielić nawet na cztery strefy. Mogą one mieć różne temperatury, dzięki czemu różne potrawy mogą być przygotowywane w tym samym czasie.

– Wszystko to sprawia, że obsługa jest niezwykle szybka i łatwa bez konieczności rezygnacji z jakości żywności – mówi Anna Pycińska, przedstawiając zalety.

Dzięki swojej wydajności i elastyczności procesy kuchenne iVario można znacząco usprawnić. Oznacza to, że można wyprodukować więcej w krótszym czasie, co sprawia, że zespół kuchenny jest znacznie bardziej zrelaksowany. Dzięki prostej obsłudze mogą zrelaksować się jeszcze bardziej. Samo szkolenie z obsługi urządzeń jest szybkie i nawet niewykwalifikowany personel może szybko pracować z iVario. To naprawdę zmienia zasady gry w profesjonalnej kuchni.

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

iVario od RATIONAL: prawdziwy przełom w kuchni w restauracji

Niezliczone, brudne garnki i patelnie, różne wyposażenie kuchni do mise en place i obsługi, zajmowanie miejsca przez frytownice i trzony kuchenne: według firmy RATIONAL, specjalisty w zakresie przygotowywania gorących potraw, to wszystko należy już do przeszłości. Teraz iVario jest w stanie zastąpić piekarniki, garnki, patelnie, frytownice, makaroniarki i trzony kuchenne w restauracyjnej kuchni. W rezultacie można używać jednego urządzenia do gotowania, smażenia czy smażenia w głębokim tłuszczu, i to do 4 razy szybciej i zużywając do 40% mniej energii niż tradycyjny sprzęt kuchenny.

Podczas opracowywania iVario, który jest produkowany w drugim zakładzie produkcyjnym firmy Rational w Wittenheim we Francji, położono nacisk nie tylko na szeroki zakres możliwych zastosowań, ale także na wydajność systemu gotowania.

–  Szybkość i precyzja były naszym głównym celem. Dlatego wybraliśmy cienką podstawę każdej kadzi i wyposażyliśmy ją w wydajne elementy grzejne – mówi Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu w Rational.

Rezultatem jest system gotowania, który samodzielnie reguluje temperaturę, dzięki czemu np. mleko nie kipi, budyń nie przypala i nadal jest przyrządzany szybko.

– To nie do pomyślenia w przypadku tradycyjnej technologii kuchennej – kontynuuje Anna Pycińska.

Oprócz wysokiej jakości żywności, charakterystyczną cechą iVario jest również wszechstronność. Idealne dla restauracji są szczególnie dwa modele z dwiema kadziami iVario 2-XS i iVario 2-S. Można w nich jednocześnie przygotować kilka różnych potraw.

– To ogromnie przyspiesza mise en place – wyjaśnia Anna Pycińska.

Dla jeszcze większej elastyczności, która jest szczególnie pożądana przy serwsie, dno kadzi można podzielić nawet na cztery strefy. Mogą one mieć różne temperatury, dzięki czemu różne potrawy mogą być przygotowywane w tym samym czasie.

– Wszystko to sprawia, że obsługa jest niezwykle szybka i łatwa bez konieczności rezygnacji z jakości żywności – mówi Anna Pycińska, przedstawiając zalety.

Dzięki swojej wydajności i elastyczności procesy kuchenne iVario można znacząco usprawnić. Oznacza to, że można wyprodukować więcej w krótszym czasie, co sprawia, że zespół kuchenny jest znacznie bardziej zrelaksowany. Dzięki prostej obsłudze mogą zrelaksować się jeszcze bardziej. Samo szkolenie z obsługi urządzeń jest szybkie i nawet niewykwalifikowany personel może szybko pracować z iVario. To naprawdę zmienia zasady gry w profesjonalnej kuchni.

Udostępnij!

Może zainteresują Ciebie

Hotel Marketing Conference 2022 – rozmowa z Arkadiuszem Czerwińskim

Hotel Czarny Potok Resort SPA & Conference w Krynicy-Zdroju świętował swoje 10 urodziny!

Joanna Kurowska dyrektor zarządzającą siecią IHG na Wlk. Brytanię i Irlandię

Często niedoceniani, a to oni stoją na straży wizerunku hotelu

Hotele z tętniącą życiem atmosferą – nowe koncepty aranżacji wnętrz marki ibis

Bal Hotelarza już w piątek!