Filip Lesiak, trener i praktyk gastronomii z prawie 20 letnim doświadczeniem, objął stanowisko Dyrektora Gastronomi w Belmonte Hotel***** Krynica-Zdrój. Swoją karierę budował w strukturach Platan Hotels & Resorts oraz spółek powiązanych, gdzie jako Dyrektor Operacyjny był odpowiedzialny za uruchamianie i zarzadzanie gastronomią hotelową i restauracyjną.
Jako Dyrektor Gastronomii współpracował z Hotelem Mazurkas i Mazurkas Catering 360. Przez lata projektowo konsultował i restrukturyzował gastronomię hotelową i restauracyjną w segmencie premium. W Belmonte będzie odpowiedzialny za zarządzanie całą działalnością food & beverage w hotelu, w tym bankietami, restauracją oraz barem oraz wspieranie zespołu F&B w ich codziennej pracy i rozwoju.
Belmonte Hotel***** Krynica Zdrój to otwarty w maju hotel z 251 pokojami, przestrzenią konferencyjną, SPA, restauracją i barem oraz zapleczem atrakcji dodatkowych ukierunkowanych zarówno dla rodzin z dziećmi, par oraz klienta MICE.