aktualnosci

Accor mianuje Philippe’a Bijaoui na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa

Dzięki nominacji Accor wzmocni rozwój portfolio uznanych marek Economy, Midscale i Premium w całym regionie. Mianowany na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa Philippe Bijaoui dzięki blisko 30 lat międzynarodowego doświadczenia w branży hotelarskiej wesprze ambicje Accor, aby pozostać najszybciej rozwijającą się grupą hotelową we wszystkich segmentach w Europie i Afryce Północnej oraz kontynuować ekspansję portfolio marek w regionie.

Philippe, który rozpoczął pracę od stycznia 2023 roku w Paryżu, będzie członkiem nowo utworzonego Europe North Africa Executive Committee, a także Global Development and D&TS Committee. W ramach pełnionego stanowiska w zakres jego obowiązków wejdzie określenie strategii rozwoju grupy w regionie we współpracy z Global Chief Development Officer, kierowanie strategicznymi projektami rozwoju hoteli oraz budowanie silnych relacji z obecnymi i potencjalnymi partnerami Accor.

Bijaoui zajmował wcześniej wiele stanowisk kierowniczych związanych z rozwojem w międzynarodowych grupach hotelowych, w tym pełnił rolę Head of Development Europe w IHG, Chief Development Officer EMEA w Wyndham Hotel Group, a ostatnio pracował w Christie & Co.

W 2020 roku uzyskał kwalifikacje Royal Institute of Chartered Surveyor (RICS) (Wielka Brytania), które potwierdzają jego kompetencje zawodowe w zakresie uznanych standardów na rynkach nieruchomości, budownictwa i infrastruktury.

Może zainteresują Ciebie

Działania, które dają nam siłę – Warsaw Marriott Hotel o mijającym roku 2022

„Wbiegnij na Varso Tower” i zdobądź dach stolicy z NYX Hotel Warsaw!

Trwa Tydzień Wdzięczności Służbie Pięter 2022

Ecolab z nową linią zrównoważonych środków czystości

Sushi Master Class 2023 w kolejnych miastach Polski

W Pobierowie powstanie Hotel Linea Mare projektu Q2Studio