aktualnosci

Accor mianuje Philippe’a Bijaoui na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa

Dzięki nominacji Accor wzmocni rozwój portfolio uznanych marek Economy, Midscale i Premium w całym regionie. Mianowany na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa Philippe Bijaoui dzięki blisko 30 lat międzynarodowego doświadczenia w branży hotelarskiej wesprze ambicje Accor, aby pozostać najszybciej rozwijającą się grupą hotelową we wszystkich segmentach w Europie i Afryce Północnej oraz kontynuować ekspansję portfolio marek w regionie.

Philippe, który rozpoczął pracę od stycznia 2023 roku w Paryżu, będzie członkiem nowo utworzonego Europe North Africa Executive Committee, a także Global Development and D&TS Committee. W ramach pełnionego stanowiska w zakres jego obowiązków wejdzie określenie strategii rozwoju grupy w regionie we współpracy z Global Chief Development Officer, kierowanie strategicznymi projektami rozwoju hoteli oraz budowanie silnych relacji z obecnymi i potencjalnymi partnerami Accor.

Bijaoui zajmował wcześniej wiele stanowisk kierowniczych związanych z rozwojem w międzynarodowych grupach hotelowych, w tym pełnił rolę Head of Development Europe w IHG, Chief Development Officer EMEA w Wyndham Hotel Group, a ostatnio pracował w Christie & Co.

W 2020 roku uzyskał kwalifikacje Royal Institute of Chartered Surveyor (RICS) (Wielka Brytania), które potwierdzają jego kompetencje zawodowe w zakresie uznanych standardów na rynkach nieruchomości, budownictwa i infrastruktury.

Może zainteresują Ciebie

5R dla gastronomii, czyli rozwiń swój biznes na Targach EuroGastro

Otwarcie Wyndham Wrocław Old Town planowane jest na początku lutego

Hotele Crowne Plaza oraz Holiday Inn Express Warsaw – The HUB, docenione przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu