aktualnosci

Accor mianuje Philippe’a Bijaoui na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa

Dzięki nominacji Accor wzmocni rozwój portfolio uznanych marek Economy, Midscale i Premium w całym regionie. Mianowany na stanowisko Senior Vice-President Development, Europe & North Africa Philippe Bijaoui dzięki blisko 30 lat międzynarodowego doświadczenia w branży hotelarskiej wesprze ambicje Accor, aby pozostać najszybciej rozwijającą się grupą hotelową we wszystkich segmentach w Europie i Afryce Północnej oraz kontynuować ekspansję portfolio marek w regionie.

Philippe, który rozpoczął pracę od stycznia 2023 roku w Paryżu, będzie członkiem nowo utworzonego Europe North Africa Executive Committee, a także Global Development and D&TS Committee. W ramach pełnionego stanowiska w zakres jego obowiązków wejdzie określenie strategii rozwoju grupy w regionie we współpracy z Global Chief Development Officer, kierowanie strategicznymi projektami rozwoju hoteli oraz budowanie silnych relacji z obecnymi i potencjalnymi partnerami Accor.

Bijaoui zajmował wcześniej wiele stanowisk kierowniczych związanych z rozwojem w międzynarodowych grupach hotelowych, w tym pełnił rolę Head of Development Europe w IHG, Chief Development Officer EMEA w Wyndham Hotel Group, a ostatnio pracował w Christie & Co.

W 2020 roku uzyskał kwalifikacje Royal Institute of Chartered Surveyor (RICS) (Wielka Brytania), które potwierdzają jego kompetencje zawodowe w zakresie uznanych standardów na rynkach nieruchomości, budownictwa i infrastruktury.

Może zainteresują Ciebie

Tork wprowadza dwa nowe innowacyjne mydła

Skorzystaj z dotacji KPO, kup profesjonalną zmywarkę gastronomiczną i rozwijaj swój biznes!

Accor publikuje raport o trendach w podróżach na 2024 rok i najbliższą przyszłość

Spotkanie ze sztuką w Hotelu Bellotto

GRANO HOTEL SOLMARINA**** – elegancja, przyroda i sporty wodne w jednym miejscu